Elérhetőségek

Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület

1116 Budapest,
Fehérvári út 132-144
Mobil:
+3630/515-1297
E-mail:
info@kivalosag.hu

Kiválóság programok / Az Európai Kiválóság Városai

Az Európai Kiválóság Városai"Az Európai Kiválóság Városai” program abból az egyszerű, de logikus feltételezésből indul ki, miszerint minél több sikeres, eredményes vállalkozás, szervezet, intézmény működik egy településen, annál inkább javul a város élhetősége, megpezsdül a gazdasága.

A szervezeti kiválóság, annak kultúrája, eszközrendszere a szervezetek fejlődési törekvéseit támogatja. Folyamatosan fejlődve minél több értéket tudjanak nyújtani a vevőknek, ügyfeleknek, munkatársaknak, a helyi társadalmi közösség tagjainak. Nagyon sok esetben ennek haszonélvezői az adott település lakosai lesznek, akik vevői, alkalmazottai, vagy éppen támogatottjai lehetnek 1-1 helyi szervezetnek. A lakosságnak és ezzel együtt a város vezetésének is érdeke, hogy minél több kiválóságra törekvő szervezet működjön a településen. Ehhez kíván a program segítséget nyújtani.

Az európai kiválóság kultúra alapjait az EFQM (European Foundation for Quality Management) alakította ki. Alapelvei, keretrendszere (Kiválóság Modell) több mint 25 éve ad iránymutatást a kiválóságra törekvő szervezetek fejlődéséhez. 

 

Várjuk azon településvezetők jelentkezését, akik szeretnék, hogy az általuk irányított városban az elkövetkező években minél több kiválóságra törekvő szervezet működjön!

 

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, amely kizárólagos hazai képviselője az EFQM nemzetközi szervezetének, minden érdeklődő település esetében segít a kiválósági program elindításában, tájékoztatja és felkészíti az érdeklődő helyi szervezeteket, illetve a program végén nemzetközi kiválóság tanúsítvány formájában ismeri el azok fejlődési eredményeit.

"Az Európai Kiválóság Városai” program nem csak a helyi szervezeteket, hanem a város vezetését is elismeri. Arany, ezüst, illetve bronz fokozatú elismerést (díj, oklevél) kapnak azok a települések, ahol sikeres és eredményes a program. Az egyes elismerési szintek az alábbi kategóriák szerint alakulnak a kiváló szervezetek száma és a település lélekszáma alapján:

 

25 ezer fő alatti lakosság

25-50 ezer fő közötti lakosság

50 ezer fő feletti lakosság

Arany

10

15

20

Ezüst

6

10

15

Bronz

3

5

7

A táblázat alapján egy 37 ezer lakost számláló város arany fokozatot érhet el, ha a településen legalább 15 szervezet szerez nemzetközi kiválóság tanúsítványt. 

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen szervezetek szerezhetnek kiválóság tanúsítványt? Ebből a szempontból nincs korlátozó tényező. Mérettől, formától (forprofit, nonprofit) és szektortól függetlenül minden szervezetnek lehetősége van, hogy megszerezhesse a tanúsítványt. 

A csatlakozó települések és a tanúsított szervezetek minden évben ünnepélyes rendezvény keretében vehetik át a díjakat, elismerő okleveleket, kiválóság tanúsítványokat.

Szeretnénk, ha minél több település csatlakozna a programhoz, és ezzel széles körben tudnánk a kiválóság mentén a magyar emberek életét, életkörülményeit segíteni.

 

Célunk: 5*-os Magyarország

 

További információkért keresse munkatársunkat:

Szabó Kálmán ügyvezető igazgató

Telefon: 30/515-1297

Email: szabo@kivalosag.hu
« Vissza az előző oldalra!

Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület - Magyar