Elérhetőségek

Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület

1116 Budapest,
Fehérvári út 132-144
Mobil:
+3630/515-1297
E-mail:
info@kivalosag.hu

EFQM Modell 2020

2020. november 24., 12:53

Kérjük ossza meg velünk gondolatait az EFQM Modell 2020 kapcsán.

Előre is köszönjük
Hozzászólások

Mikó György2021. január 25., 10:42
Valami technikai zavar volt nálam, mert most vettem észre, hogy észrevételeim nem mentek el a kért alkalommal. így most ismét összefoglalom, nem annyira stilisztika, mint inkább ábra és rövidítés értelmezési szempontból, hiszen Baranyi Béla nagyon precízen leírt mindent. Észrevételeimet attól függetlenül teszem, hogy az angol nyelvű kiadásban is esetleg úgy van.
>A Modell alapábráján a sorrend és az oda-vissza nyilak számomra zavarók főleg azért mert a kritériumok számozása az óramutatóval megegyezik az 1-5 kritériumnál, de nem tudni miért fordított a 6-7 kritériumnál. Ez akkor is zavaró (magyarázat nélkül), ha logikailag jó. A PDCA elvet nézve, szintén zavaró lehet ez a sorrendiség. Az ábrán a fehér tele háromszög jelnek (a kritériumok között) mi az értelme?
>4. old: A Modell célját leíró bevezető bekezdésben az "időrend" kifejezés nehezen értelmezhető. Talán valamilyen a jövőt jelentő idősávra gondolhatunk.
>5.old:Az (UN SDG) teljes angol nyelvű meghatározása hiányzik. Olyan rövidítést így beszúrni,amit előtte nem adtunk meg pontosan nem szerencsés egy ilyen kiadványban, még akkor sem, ha van a végén szójegyzék, de ott ez nincs benne, hasonlóan a (SWOT) is. Ebben a kiadványban a Co.cretion sem szerepel magyarázva.
>Nagyon fontosnak tartom a "pozicionáló megközelítéseket" .
>18.old:Az ENS SDG 2030 szerepel. A nem hozzáértők honnan fogják tudni, hogy az 5. oldalon az UN SDG az ugyanaz? Ez angolul és magyarul sehol nincs nevesítve.
>37.old:A RADAR szó értelmezésénél az (R) ..stb betük után angolul oda lehetne írva, hogy amit jelent, és így értelmes lehet mindenki számára, a RADAR ilyen jelentése is. Gondolnunk kellene arra, hogy reméljük olyan szervezetek is fogják használni a MODELL akiknek ez nagyon is új.
>A 6. fejezetben az elismerési lehetőségeknél számomra hiányzik az utalás a lépcsőzetességre, az elismerési szintek bemutatása. A klasszikus elismerési fokozatokat bemutató ábra ide nagyon kellene.
Baranyi Béla2020. december 20., 18:54
Könnyen olvasható szöveg, jó tördelés, vizuális ábrák!
Néhány elütés javítására teszek javaslatot:
- az oldalak számozása nincs szinkronban az elektronikus állomány számozásával
- 20. oldal jobb hasáb 2. bekezdés 1. sor: teljesítmény
- 25. oldal alján a felsorolás első sorában: vevői
- 29. oldal jobb hasáb 2. felsorolás 1. sor: szervezet
- 31. oldal 1. és 2. táblázat 1. sor: egyértelműen
2. táblázat címe A végrehajtás elemzése
- 32. oldal jobb hasáb: Eredmény kritériumok (magyartalan az eredmények kritériumok!!!
3. táblázat 5. sor: összehasonlítást
- 35. oldal 3. bekezdés: előny

Hozzászólok

Várjuk a véleményét!


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület - Magyar